Jadłospis dekadowy 08. 09 - 19. 09
08. 09 – poniedziałek
I i II ŚNIADANIE:
Pieczywo jasne z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, plasterki rzodkiewki, Kakao
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
sok owocowo - warzywny
OBIAD – II DANIE:
Warzywny gulasz z soczewicą, makaron świderki
(zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne, jajko)
Woda źródlana
ZUPA + PODWIECZOREK:
Zupa ogórkowa z ziemniakami, cielęcina, zabielana śmietaną
(zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne)
Owsianka na mleku z musem malinowym
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
09. 09 - wtorek
I i II ŚNIADANIE:
Płatki ryżowe na mleku, Pieczywo graham z masłem, pasta z grillowanego łososia i awokado, plasterki ogórka kiszonego
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba)
Gruszka, Banan
OBIAD – II DANIE:
Galantyna z indyka w sosie dyniowym, ziemniaki, Brokuły gotowane na parze
(zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne, jajko)
Kompot owocowy, Woda źródlana
ZUPA + PODWIECZOREK:
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, zieleniną, zabielana śmietaną
(zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne)
Ciasto biszkoptowe z jabłkami, - wyrób własny
(zawiera alergeny: gluten, jajko)
10. 09 - środa
I i II ŚNIADANIE:
Płatki kukurydziane na mleku, Pieczywo jasne z masłem, pasta jajeczna z cebulka i plasterkami pomidora
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko)
Śliwka, Jabłko
OBIAD – II DANIE:
Duszony królik z warzywami, kasza jęczmienna, Ćwikła z chrzanem
(zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne)
Kompot owocowy, Woda źródlana
ZUPA + PODWIECZOREK:
Krem z białych warzyw, zabielany śmietaną
(zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne)
Sałatka owocowa – zmiksowane: banan, truskawka, jagoda, ananas
11. 09 - czwartek
I i II ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku, Pieczywo wieloziarniste z masłem, serem żółtym i pieczoną papryką
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
Jabłko, Banan
OBIAD – II DANIE:
Zapiekanka z cukinią, mięsem wieprzowym,warzywami i ryżem, sos pomidorowy
(zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne)
Kompot owocowy, Woda źródlana
ZUPA + PODWIECZOREK:
Kapuśniak z ziemniakami, zieleniną, zabielany śmietaną
(zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne)
Galaretka truskawkowa – domowa z jogurtem greckim
(zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne)
12. 09 - piątek
I i II ŚNIADANIE:
Pieczywo jasne z masłem, pieczony filet z indyka w ziołach, plasterki ogórka kiszonego,
Kawa zbożowa
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
Gruszka, Brzoskwinia
OBIAD – II DANIE:
Pierogi ruskie, Surówka z marchewki i jabłka
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
Woda źródlana
ZUPA + PODWIECZOREK:
Zupa pomidorowa z ryżem, zieleniną, zabielana śmietaną
(zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne)
Maślanka z bananem i szpinakiem
(zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne)
15. 09 – poniedziałek
I i II ŚNIADANIE:
Pieczywo jasne z masłem, szynka lub polędwica wieprzowa, plasterki pomidora, Kakao
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
Sok owocowo - warzywny
OBIAD – II DANIE:
Ryż gotowany na mleku, zapiekany z jabłkami, sos jogurtowo - waniliowy
(zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne)
Woda źródlana
ZUPA + PODWIECZOREK:
Zupa ziemniaczana z cielęciną, zieleniną, zabielana śmietaną
(zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne)
Sałatka makaronowa z serem żółtym, ogórkiem kiszonym i suszonymi pomidorami
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko)
16. 09 – wtorek
I i II ŚNIADANIE:
Płatki owsiane na mleku, Pieczywo graham z masłem, pasta z miruny z cebulką i ogórkiem kiszonym
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba)
Banan, Jabłko
OBIAD – II DANIE:
Pieczone kotlety z soczewicy, ziemniaki, Warzywa duszone w pomidorach
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko)
Kompot owocowy, Woda źródlana
ZUPA + PODWIECZOREK:
Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną
(zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne)
Ciasto drożdżowe z dynią i rodzynkami – wyrób własny
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko)
17. 09 – środa
I i II ŚNIADANIE:
Płatki ryżowe na mleku, Pieczywo jasne z masłem, jajko gotowane na twardo, plasterki awokado
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko)
Brzoskwinia, Banan
OBIAD – II DANIE:
Pulpety cielęce w sosie pomidorowym, kasza gryczana, surówka z selera i jabłka
(zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne, jajko)
Kompot owocowy, Woda źródlana
ZUPA + PODWIECZOREK:
Barszcz ukraiński z ziemniakami, zieleniną, zabielany śmietaną
(zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne)
Prażona gruszka z sosem jagodowym
18. 09 – czwartek
I i II ŚNIADANIE:
Kasza kukurydziana na mleku, Pieczywo słonecznikowe z masłem, pasta z pieczonej dyni i papryki, plasterki ogórka świeżego
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
Gruszka, Jabłko
OBIAD – II DANIE:
Pieczeń rzymska z indyka, ziemniaki, Kapusta na ciepło
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko)
Kompot owocowy, Woda źródlana
ZUPA + PODWIECZOREK:
Zupa szpinakowa z jajkiem, zabielana śmietaną
(zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, jajko)
Kisiel ananasowy - domowy
19. 09 – piątek
I i II ŚNIADANIE:
Pieczywo jasne z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i plasterkami pieczonego buraka
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
Jabłko, Śliwki
OBIAD – II DANIE:
Makaron z pieczonym łososiem i warzywami w sosie śmietanowo - szpinakowym
(zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne, jajko, ryba)
Woda źródlana
ZUPA + PODWIECZOREK:
Krupnik z cielęciną, zieleniną, zabielany śmietaną
(zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne)
Kefir z bananem i truskawkami
(zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne)